Home » Castorolie ricinus EKO 100cc - CHI

Castorolie ricinus EKO 100cc - CHI

€ 14,50

Castorolie ricinus EKO 100cc - CHI

€ 14,50

Chi Castor olie wordt koudgeperst uit de ricinuszaden (wonderbonen). Deze fijne koudgeperste castor olie is stroperig, lichtgeel van kleur en heeft een kenmerkende geur en smaak.
Castor olie huid:  de olie ondersteunt het herstellend vermogen van de huid. Deze wonderolie heeft dan ook een lange traditie in zowel het oosten als het Westen bij allerlei huidproblemen. De olie gemakkelijk doordringen tot in de diepere huidlagen. Castor olie zorgt er voor dat vocht in de huid blijft. Hierdoor is de olie zeer geschikt voor de droge en oudere huid. Én voor droge lippen. Ook bij luieruitslag, waarbij vaak veel vochtverlies optreedt en de huid uitdroogt, werkt deze wonderolie verzachtend. Tot slot zuivert deze olie de huid, waardoor deze zeer goed inzetbaar is bij puistjes en plekjes op de huid.
Als je in de winter naar buiten gaat of bijvoorbeeld gaat skiën, kies dan een verzorgingsproduct zónder water, want dan kan het niet bevriezen. Een product van 100% plantoliën is dus ideaal om je gezicht, lippen maar ook handen te beschermen tijdens een winterse wandeling of tijdens wintersport
Omdat de olie dik en stroperig is (10x dikker dan olijfolie) wordt de olie vaak gemengd met andere plantoliën. Meng de olie met bijenwas voor een vette, afsluitende crème die waterafstotend werkt.
Castor olie voor het haar: Vandaag de dag is Castor olie of wonderolie het meest bekend vanwege de werking op het haar. De olie bevat mineralen en unieke vetzuren die de haren voeden en versterken. Een echte wonderolie voor mooie, volle haren, wimpers en wenkbrauwen. Het haar wordt voller en steviger. Droog en broos haar gaat er weer gezond uit zien en krijgt weer glans. Gebruik de olie 's nachts als haarmasker. Last van een droge hoofdhuid? Masseer deze dan ook goed in met de olie. Laat de olie intrekken, daarna haar wassen met shampoo. Als je de olie minder stroperig wilt maken kun de castorolie eventueel vermengen met een andere vette plantolie, zoals kokosolie. Voor de wimpers kun je de olie aanbrengen met een wattenstaafje.