Welkom, mijn naam is Anjo Helmer:

Ik ben Veterinair Natuurgeneeskundig therapeute, Aromatherapeute en Emmett therapeute voor paarden.

 

Ieder dier is uniek en heeft het recht op een holistische en bij het dier passende behandeling bij een disbalans

Door middel van een uitgebreide intake en een nauwkeurige observatie ga ik op zoek naar de oorzaak van de disbalans. Met behulp van passende maatregelen en/of middelen ga ik samen met het dier en de eigenaar aan de slag om tot een zo goed mogelijk herstel van de balans te komen.

Hierbij wordt het zelf herstellend vermogen van het dier gestimuleerd.

Ik maak gebruik van kruiden, etherische olie, Bloesem remedies, homeopathische middelen, Schußler celzouten, EMMETT therapie, TTouch, massage, mobilisatie, biotensor,  de Ankh en healing maar zeker ook van een grote dosis kennis en ervaring. 

 

Over mij zelf......

In 2003 heb ik de Kruidenschuur opgericht; na de geboorte van mijn zoon was het tijd een nieuw hoofdstuk te beginnen en opende ik een winkel in geneeskrachtige kruiden, zuivere etherische olie en een groot assortiment losse keukenkruiden en thee..

In de jaren die volgden heb ik de 1-jarige opleiding Aromatherapeut bij Chi International bv gevolgd, gegeven door o.a. drs. Harmen Rijpkema. Daarna volgden reiki, kinesiologie, massage, kruidenstempelmassage, bloesem remedies en een zelfstudie in geneeskrachtige kruiden.  Veel extra kennis heb ik opgedaan aan de hand van boeken en seminars.

In 2017 besloot ik de 4-jarige HBO opleiding Veterinair Natuurgeneeskundig Therapeut te volgen aan Instituut Silverlinde te Breda. Tussendoor heb ik met de biotensor leren werken en al mijn vaardigheden uitgebreid. Tijdens de opleiding is mijn medische kennis enorm vergroot, net als mijn kennis van de Bach bloesems, homeopathische middelen, TTouch, Schußler celzouten, weidebeheer, mobilisatie, neurologisch fysiek onderzoek en ook van de etherische olie en de kruiden, alles toegespitst op de behandeling van dieren, van muis tot olifant.

Energetisch werken is overigens een belangrijk onderdeel in mijn praktijk en kan nog beter toegepast worden door de grote hoeveelheid opgedane medische kennis.

Inmiddels ben ik gediplomeerd Emmet4Horses therapeute en heb ik de basisopleiding Ankh therapeute met goed gevolg afgelegd bij Wim Alers. 

Het maakt me gelukkig dat ik in staat ben om dieren in hun onbalans te ondersteunen en hun een weg naar verbetering aan te bieden. En blij dat ik eigenaren een beter toekomstperspectief met hun geliefde dier geven kan.

En ik leer elke dag bij.........