Welkom, mijn naam is Anjo Helmer:

Ik ben Veterinair Natuurgeneeskundig therapeute, Aromatherapeute en Emmett therapeute voor paarden.

 

Ieder dier is uniek en heeft het recht op een holistische en bij het dier passende behandeling bij een disbalans

Door middel van een uitgebreide intake en fysiek onderzoek ga ik op zoek naar de oorzaak van de disbalans. Met behulp van passende maatregelen en/of middelen ga ik samen met het dier en de eigenaar aan de slag om tot een zo goed mogelijk herstel van de balans te komen.

Hierbij wordt het zelf herstellend vermogen van het dier gestimuleerd.

Ik maak gebruik van kruiden, etherische olie, Bloesem remedies, homeopathische middelen, Schußler celzouten, EMMETT therapie, TTouch, massage, mobilisatie, biotensor en healing maar zeker ook van een grote dosis kennis en ervaring. 

 

Over mij zelf......

In 2003 heb ik de Kruidenschuur opgericht; na de geboorte van mijn zoon was het tijd een nieuw hoofdstuk te beginnen en opende ik een winkel in geneeskrachtige kruiden, zuivere etherische olie en een groot assortiment losse keukenkruiden en thee..

In de jaren die volgden heb ik de 1-jarige opleiding Aromatherapeut bij Chi International bv gevolgd, gegeven door o.a. drs. Harmen Rijpkema. Daarna volgden reiki, kinesiologie, massage, kruidenstempelmassage, bloesem remedies en een zelfstudie in geneeskrachtige kruiden.  Veel extra kennis wordt opgedaan aan de hand van boeken en seminars.

Healing is een gave die ik als kind ontvangen heb en die ik met regelmaat inzet.

2017 was wederom een jaar van veranderingen en besloot ik de 4-jarige HBO opleiding Veterinair Natuurgeneeskundig Therapeut te volgen aan Instituut Silverlinde te Breda. Tussendoor heb ik met de biotensor leren werken en mijn vaardigheden uitgebreid. Tijdens de opleiding is mijn medische kennis enorm vergroot, net als mijn kennis van de Bach bloesems, de homeopathische middelen, TTouch, Schußler celzouten, weidebeheer, mobilisatie, neurologisch fysiek onderzoek maar ook van de etherische olie en de kruiden, omdat alles toegespitst is op de behandeling van dieren, van muis tot olifant.

Ik ben elke dag dankbaar en het maakt me gelukkig dat ik in staat ben om dieren in hun onbalans te ondersteunen en hun een weg naar verbetering aan te bieden.

En ik leer elke dag bij.........