Emmett Techniek

De EMMETT-techniek is een unieke vorm van lichaamsontspanningstherapie voor zowel mens als dier, waarbij op specifieke punten lichte vingerdruk wordt uitgeoefend. Het is gebaseerd op de overtuiging dat lichte aanraking een ontspanningsreactie in de weefsels van het lichaam kan veroorzaken, en dat de therapeut daardoor gevoelens van spanning kan helpen verlichten. Naast het vermogen om spieractie en/of spierspanning direct te beïnvloeden, kunnen deze punten ook een component binnen het emotionele geheugen hebben. Veel mensen merken dat ze zich meer op hun gemak voelen in hun lichaam en dat hun emotionele welzijn verbetert. Dieren lijken rustiger en op hun gemak.

EMMETT is een complementaire therapie. Het kan afzonderlijk, opzichzelfstaand worden toegepast, maar het combineert ook gemakkelijk met alle andere lichaamswerk- en bewegingsgespecialiseerde modaliteiten zoals bijvoorbeeld massage, chiropractie, fysiotherapie, Bowentherapie en TTouch.

 

De techniek is gebaseerd op de overtuiging dat lichte aanraking een ontspanningsreactie in de weefsels van het lichaam kan veroorzaken, en dat de therapeut daardoor kan helpen spanning te verlichten, wat resulteert in gevoelens van verbeterd comfort, minder pijn en betere beweeglijkheid.

Een goede analogie is die van een digitaal aanraakscherm is. Met het touchscreen gebeurt er niets als je te hard duwt. Als je de verkeerde plek aanraakt, gebeurt er niets. Als je te lang vasthoudt, beginnen alle pictogrammen te trillen. Maar als je met precies de juiste hoeveelheid druk op een specifieke locatie aanraakt, wordt er een applicatie geopend en kun je los. Wij geloven dat de EMMETT-punten kleine sensorische receptoren zijn die toegang geven tot de hersenen via de aanraking van de therapeut. Met de juiste lichte aanraking ontvangen en evalueren de hersenen deze stimulus en initiëren ze de ontspanningsreactie in het weefsel. Er zijn receptorpunten over het hele lichaam. De ontspanningsreactie en het comfortabele gevoel is vaak onmiddellijk waarneembaar.

 

Ankh Therapie

Met een Ankh behandeling reinigt de Ankh therapeut het individu energetisch van belastende energie uit dit en vorige levens. Het lichaam herinnert ons voortdurend aan datgene wat we ooit ervaren hebben en nog niet afgerond of geheeld hebben. Het lichaam en de ziel bewaren alle positieve als negatieve ervaringen, trauma's, verdriet en opgedane emoties in onze cellen. Deze cellen en daarmee ook de organen kunnen niet meer vrij werken en worden ziek. 

De Ankh therapeut gaat door middel van de Ankh deze cellen en de chakra's reinigen waardoor het dier vrij is van oude belasting en gezonder door het leven kan gaan.Bloesem Remedies

Bloesem Remedies, een zeer verfijnde natuurgeneeswijze, zijn gemaakt van de bloesems van wilde of biologisch geteelde planten, bomen of struiken. De remedies worden gebruikt voor gemoedsgesteldheden of emoties die uit evenwicht zijn geraakt. Nadat men het evenwicht van de geest weer in balans heeft gebracht kan eventueel ook het lichaam zichzelf weer op natuurlijke wijze herstellen.

Bloesemremedies werken op het fijnstoffelijke (de emoties) en op het etherisch lichaam (de ziel) en kunnen daardoor als type-remedie en/of als symptoomremedie ingezet worden.

 

Etherische olie

Etherische olie, vluchtige of essentiële olie is een uit plantmateriaal gewonnen mengsel van vluchtige, aromatische moleculen dat kenmerkend is voor de geur van de plant waaruit ze worden gewonnen. Hoewel dergelijke mengsels "olie" worden genoemd, bevatten etherische oliën geen vet. De aromatherapie is erop gebaseerd dat etherische oliën invloed kunnen hebben/uitoefenen op de psychische en lichamelijke gesteldheid.

Belangrijk is dat er gekozen wordt voor een 100% zuivere, liefst biologische of zelfs demeter olie.

 

Celzouten van Schüssler

Celzouten zijn verwreven minerale verbindingen die via het speeksel en de spijsvertering direct in de cellen opgenomen worden en die de stofwisseling ondersteunen om optimaal te functioneren. Eventuele overschotten die niet door het lichaam verbruikt worden, verlaten het systeem via de uitscheiding.

 

Homeopathie

is een holistische geneeswijze waarbij het zelfherstellend vermogen geactiveerd wordt en die tot de natuurgeneeswijzen hoort. Samuel Hahnemann, een arts en scheikundige is de grondlegger.

Homeopathie is gebaseerd op een belangrijke natuurwet:

een stof die bepaalde verschijnselen kan opwekken is daarnaast in staat om diezelfde verschijnselen te genezen.

 

Energetisch werk

Met behulp van de biotensor, een pendel en mijn eigen handen help ik het dier weer balans te vinden door het openen van de chakra's en de doorstroming van de energie te herstellen.

 

Operatie of verwonding.....wat kunt u zelf?

Na een operatie of een ongeluk is lichamelijke belasting vaak onderbonden en absolute rust vaak de opdracht van de dierenarts. Om het lichaam echter niet te laten "roesten" in de rust, is passieve mobilisatie wel van belang. Samen met de eigenaar wordt bekeken wat aan mobilisatie mogelijk is en krijgt de eigenaar de handvaten om zelf vanaf een bepaald moment met het dier aan de slag te gaan.

Bovendien loont het om samen te kijken naar de mogelijkheden om het dier de lange rust zo veel als mogelijk te veraangenamen met simpele maar effectieve maatregelen.

Tot slot kunnen we kijken of en welke middelen ingezet worden ter ondersteuning bij de genezing en het immuunsysteem.